5 imponerende fakta om humlebier

Den 20. maj er World Bee Day. Selvom alle kender og nyder honningbiens arbejde, er der meget mere at opdage om slægtninge til denne bi. Humlebien fortjener bestemt mere anerkendelse for alt det vidunderlige arbejde, den udfører. Under World Bee Day blev humlebierne med rette sat i søgelyset.

Med de alarmerende nyheder om faldende bibestande er det i dag endnu vigtigere at reflektere over, hvorfor vi virkelig har brug for humlebier og deres slægtninge, og hvorfor vi virkelig skal gøre alt for at redde dem. Davy Luyten, Business Development Director hos Biobest, afslører 5 vigtige og fantastiske fakta om humlebien, som du sikkert ikke vidste.

Humlebier
1- Humlebier kan bestøve endnu mere effektivt end honningbier?
“Det er rigtigt! Især i koldere klimaer er humlebier mere effektive end honningbier, fordi honningbierne har brug for varmere temperaturer for at flyve. Humlebien er mere modstandsdygtig over for koldere temperaturer, og de er også venligere over for mennesker. Det gør dem til de ideelle partnere til havebrug. Selvom honningbien er den mest kendte bi, er humlebien den rigtige stjerne!”