Hvorfor Japansk Kristtorn er et godt valg

Japansk kristtorn er blevet mere og mere populær i de senere år og med god grund! Ilex crenata kan næsten ikke skelnes fra en buksbom, mens ilexen ikke lider af buksbomsygen og buksbomslarven. Disse hækplanter bruges derfor ofte som et alternativ til buksbom.

Japansk kristtorn har en række fordele. Den vigtigste af disse er, at den er meget modstandsdygtig over for generende plantesygdomme og svampe. Dette i modsætning til hans look-a-like buksbom, som ofte er plaget af buksbommøl, larve og andet utøj. Med den japanske kristtorn vælger du en super stærk hæk.

Derudover er den meget nem at passe. Den tåler beskæring og man kan klippe den flere gange om året for at holde den pæn og stram. Formbeskæring er også mulig. Gødskning er heller ikke svært: i de fleste tilfælde vil årlig befrugtning og lejlighedsvis sprøjtning være tilstrækkelig.

Ydermere kan den japanske kristtorn vokse godt under forskellige vejrforhold. Den er stedsegrøn og vil skinne hele året rundt, uanset om den er i solen eller i skyggen. Den optimale jordbundstilstand er en let fugtig jord (med lidt kalk). Hvis du ønsker at formere dine planter, er kristtornen nem at formere.

Hvad der også er interessant at vide, og som kan spille en rolle i dit valg af denne hækplante, er, at den japanske kristtorn er en af ​​de mindst giftige hækplanter. Kun de sorte bær, som vokser om efteråret, er mildt giftige, hvilket betyder, at hvis de indtages i store mængder (mere end 6 bær), kan de forårsage opkastning og diarré. Bladene i sig selv er ikke giftige.